Hyvinvointisi on meille tärkeää. Tässä julkaisemme ajantasaista tietoa, miten pystyt parantamaan untasi ja sen ergonomiaa.

fiilis sanky otsikolla
 

Yöllä nukkuessasi unesi koostuu neljästä eri unen vaiheesta, jotka toistuvat sykleissä yön aikana. Yhden syklin pituus on keskimäärin noin 90 minuuttia. Siirtyminen vaiheesta toiseen ei aina ole suoraviivaista, vaan äänet ja muut häiriöt voivat aiheuttaa sen, että nukkuja palaakin unen vaiheissa taaksepäin, kohti pinnallisempaa unta ja jopa herää.

Torke on pinnallista unta, joka monesti koetaan nukkumisen sijaan syvänä rentoutumisen tilana. Torkkuessa yhteys ympäristöön heikkenee, ajatukset harhailevat ja ote todellisuuteen alkaa höltyä. Pelkällä torkkumisella ei ole jaksamiseen yleensä eheyttävää vaikutusta, mutta aikuisen yöunesta tätä vaihetta on keskimäärin noin 5%.

Kun sänkysi, tyynysi ja peittosi on optimoitu tarjoamaan juuri sinulle parhaat mahdolliset edellytykset ergonomiseen nukkumiseen, ovat asiat makuuhuoneessasi jo erittäin hyvällä mallilla. Tämän jälkeen voimme keskittyä nauttimaan lepäämisestä ja huolehtimaan makuuhuoneen tuotteiden käyttöiän optimoinnista ja unen laadun hienosäädöstä oikeanlaisella nukkumisympäristön puhtaanapidolla.

 

 

Vietämme elämästämme kolmanneksen sängyssä. Unen merkitys ihmiselle on valtavan suuri ja sen vaikutukset ulottuvat elämän jokaiselle osa-alueelle. Unen määrä on suoraan yhteydessä niin psyykkiseen kuin fyysiseenkin suoriutumiseemme, jaksamiseemme ja terveyteemme. Oikeanlaisen patjan valintaan siis todellakin kannattaa panostaa.

Sängyn lisäksi oikeanlaisen tyynyn valinnalla on suuri vaikutus uneen ja ergonomiseen nukkumiseen.

Hyvä tyyny on hygieeninen. Se viilentää, on antibakteerinen ja helppo puhdistaa. Pääsi on painuneena tyynyysi kolmasosan elämästäsi ja hengität ilmaa sen lähettyvillä suuren osan vuorokaudesta, joten on hyvin tärkeää, että tyyny on helppo puhdistaa, pitää pölyttömänä ja että materiaali hengittää hyvin. Näin myös hengitysilmamme pysyy nukkuessa raikkaana ja puhtaana ja unen laatu taas paranee.

Peitto, joka halaa takaisin. 

Painopeitto on suhteellisen uusi tuttavuus ergonomisen nukkumisen saralla, mutta on saavuttanut käyttäjiensä keskuudessa suuren suosion. Mistä oikein on kyse?

Ihmisen nukkuessa aivoissa tapahtuu suursiivousta. Nukkuessa aivo-selkäydinneste huuhtoo aivoissa soluja. Se pääsee unen aikana puhdistamaan soluvälitiloja syvemmältä ja kuljettaa solujen aineenvaihdunnan kuona-aineita pois perusteellisemmin kuin hereillä ollessa.

Slide 1
Kuva ei saatavilla
Somrest Oy

Somrest Oy on ihmisten hyvään uneen panostava 100% suomalainen yritys.

Kuva ei saatavilla
Tuotteet

Meiltä löydät kaikki hyvään uneen tarvitsemasi makuuhuoneen tuotteet

Kuva ei saatavilla
Hyvä uni -blogi

Haluamme, että nukut hyvin! Tutustu Hyvä uni -blogiin.

Kuva ei saatavilla
Yhteystiedot

050 505 7930
(arkisin klo 10–16)
info@somrest.fi

Kuva ei saatavilla
Somrest Oy

Somrest Oy on ihmisten hyvään uneen panostava 100% suomalainen yritys.

Kuva ei saatavilla
Tuotteet

Meiltä löydät kaikki Hyvää Uneen
tarvitsemasi makuuhuoneen tuotteet

Kuva ei saatavilla
Hyvän unen opas

Haluamme, että nukut hyvin! Tutustu ilmaiseen Hyvän unen oppaaseen.

Kuva ei saatavilla
Yhteystiedot

050 505 7930 (ark. 10–16)
info@somrest.fi

Sivujen suunnittelu WebGarden Oy

© Somrest Oy 2018  •  Olemme Facebookissa  •  Tietoa evästeistä